Vacsora fehérben

Egyeken – immáron hagyományt teremtve- a Vacsora fehérben elnevezésű partin ismét összegyűltek a fehér ruhások július 2-án szombaton.

Összejövetelünk egyik célja a szeretetteli együttlétben a kötetlen beszélgetés, a szép zene közbeni finom vacsora közösségben történő elfogyasztása.

A fehér a tisztaság, az ártatlanság szimbóluma ezért ez alkalommal a vándorbölcső találkozóját is hirdettük. Néhány bölcsőhasználó család is eljött, és a tapasztalataikat megoszthatták másokkal is. Ők elfogadták a gyermekeket, mint Isten ajándékát. A vándorbölcsőhöz  kapcsolódóan felavatásra került két zászló is községünkben.

A Három Királyfi, Három Kiránylány Mozgalomhoz csatlakozva szívvel-lélekkel teszünk azért, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek. Azt szeretnénk elérni, hogy a gyermekvállalás ne terhet és gondot jelentsen, hanem áldás és boldogság legyen! Mozgalmunk egyik mottója, hogy a gyerek a legnagyobb érték, a gyermek a jövőnk!

Az este folyamán a gyermekeknek különböző játékokkal kedveskedtünk, többféle közül választhattak. (főzőcske, rajz, buborékfújás, kulcskereső… )

A családok belülről is megtekinthették a templom tornyát,  jócselekedetes “játékban mutathatták ki egymás iránti szeretetüket.

Az est fénypontja volt a csillagszórózás, és az azt kísérő énekszó, amit Laci atya vezetésével tanulhattunk meg: “Te vagy a fény a szívemben Jézus … “

Az fehérben elköltött vacsoraest kellemesen, közvetlen hangulattal, Jézus jelenlétével telt! Találkozzunk jövőre is, amikor újból magunkra ölthetjük a fehér ruháinkat!

Pappné Fekete Mónika

Fotó: Király Anna, Csákó Zoltán