Szakmai nap a „Billings családnál”

A Magyarországi Billings Központ által szervezett idei első szakmai napnak Nyíregyházán a Borbányai Szent László plébánián Csordás Gábor atya adott otthont. Augusztus 14-én a Billings Ovulációs Módszer oktatói közül néhányan egy egész napos megbeszélésre érkeztünk, ahol lelki atyák és a vezetőség csoportja várt minket.

A hosszas online téri jelenlét után nagy öröm volt a személyes találkozás, és ismét beigazolódott, hogy ilyenformán is szükséges erősíteni az összetartozás érzését. Alkalom nyílt a beszélgetések során az egyéni szakmai megosztásokra, esetmegbeszélésekre, amiket érdeklődéssel fogadtunk, és minden esetben a gyarapodásunkat eredményezték.

Az elmúlt időszak látványosabb fejlesztései között említhetjük a www.billings.hu honlap megújulását, a facebook oldal (facebook.com/BillingsMethodHungary) és youtube csatorna indítását, a Billings APP lefordítását – amely segítségével hamarosan okostelefonon is lehet vezetni a ciklus táblázatot magyar nyelvű applikációban, – illetve a legújabb szakmai anyagok, videók, prezentációk közzétételét. Az országos oktatóhálózat bővítése szempontjából fontos esemény, hogy idén februárban ismét indult oktatóképző tanfolyam, amelynek keretén belül – a korábbi sikeres együttműködésnek köszönhetően – a Katolikus Szeretetszolgálat újabb 15 fő képzését támogatja. Hamarosan újabb lelkes tagokkal bővül a magyarországi „Billings család”.

Továbbképzésünk vezetői a szakmai kérdések mellett hangsúlyt fektettek a lelki háttérre is. A napot közös imával és Gábor atya áldásával kezdtük a templomban. Lelkiismeretes vezetőnk, Lukács Krisztina egy lelki iránymutatást adott át, melyet Joseph Hattie atya, a Billings Ovulációs Módszer Világszervezet Kanadában élő spirituális igazgatója küldött nekünk. „Alázatos, de nagy munkára van meghívásotok. Még az alap szinten is nagyon fontos ez a munka, az emberi nem számára azért, hogy az emberiségnek egyáltalán lehessen jövője. Arra lettetek kiképezve, hogy egy nagyon fontos küldetést végezzetek a nőkért, a házasságokért, a családokért és a társadalomért, és a legtöbb esetben ti vagytok az egyetlenek – az adott egyházközségben vagy a településen, ahol éltek -, akik szakmai tudással rendelkeztek ehhez a feladathoz” – részlet az üzenetből.

A nap folyamán Szenes István atya, a Magyarországi Billings Központ lelki vezetője tovább erősített minket. „Természetes, és mégis különleges dolog, amit végezünk. A tevékenységünk hatással van ránk. Nem kötelező, de szükséglet tekintetében fontos, hogy legyen egy olyan lelki kísérő, akivel megbeszélhetők a problémák, aki ismeri a módszert, és jól érti az oktatói feladatokat is. Kell, hogy ne magányosodjunk el ebben a munkában, kell az összetartozás tudat, a lelkiség, a tűz” – fogalmazott a nap végén István atya, majd megáldott minket.

Köszönjük Gábor atyának a támogatást és István atyának a lelki kísérést! Testben és lélekben egységesen, összhangban, hálát adva zártuk a szakmai napunkat, és a mindennapi tanításaink közben közösen készülünk a jövő évi ünneplésre, a Magyarországi Billings Központ alapításának 30. születésnapjára.

  1. 08. 14.

Pappné Fekete Mónika
Billings Módszer oktató