Molnár Róbert tanúságtétele és adventi koszorúkészítés

Molnár Róbert polgármester nevét először a Szent István Rádió egyik műsorában hallottam. Valahol Budapesten missziós napot tartottak és ott vallott életéről. Annyira megérintett az, amit mondott és ahogyan mondta, hogy elhatároztam – élőben is szeretnék találkozni vele. De ne csak én, hanem sokan, mert ahogyan a megtéréséről beszélt, ahogyan életében felismerte Isten jelenlétét a legsötétebb órákban is, az másoknak is vigasztalás lehet. Fogtam tehát a telefont és felhívtam. Éppen polgármesteri teendőit intézte, de megkért, este a gyermekek lefekvése után hívjam fel. Polgármester, családapa, író, volt parlamenti képviselő…változatos és sokszínű élet. Olyan élet, ahol jelen van Isten. Mert közben megkerestem az általa vezetett település, Kübekháza honlapját is. A település hírei között ott szerepelnek a tanúságtételek, a bizonyságok arról, hogy vezetőként is lehet, sőt kell Istenre figyelni. Ami ott Kübekházán született, az egy megtért emberen keresztül Isten műve.

Esti beszélgetésünkkor sikerült időpontot találni. November 30-án, amikor két helyen is szolgálnia kell majd. Két nap múlva itt voltak a szórólapok, plakátok, mint egy jól működő gépezet, ahol a részletekre is figyelnek. Hogy minél több emberhez eljusson az üzenet: a kilátástalanságban, reménytelenségben is felragyog a remény!

Amikor pedig megérkezett a plébániára, egy végtelenül szerény, ugyanakkor nagy lelkesedéssel és tűzzel égő családapát, polgármestert, barátot ismerhettem meg. Olyan érzésem volt, mintha régóta ismernénk egymást. Testvérem az Úrban! Már csak azért imádkoztam, hogy minél többen eljöjjenek és részesei legyenek szolgálatának. Istennek hála, nem kellett csalódnom. Olyanok is betették a lábukat a templomba, akik korábban soha. Amit mondott a hitről, az imádságról, a megbocsátásról, mind-mind hozzám szóltak. S remélem, hogy még sokakhoz.

Köszönöm ezt a napot Istennek és Róbertnek, a politikusnak, akik rabul ejtett Isten!