A vándorbölcsőink hálás útja

Az utóbbi két évben 11 kis lakót ringatott az egyeki vándorbölcső. Immáron kettő bölcső is óvja a gyermekek ébrenlétét és álmát.
2022-ben az Isteni Irgalmasság vasárnapján az egyházközségünk egy újabb vándorbölcsőt indított útjára. A bölcsőt Radványi Attila készítette, és Radványi Mihály családja felajánlásából sok sok kis csecsemő használhatja még az elkövetkezendőkben. A bölcső megáldásra került, hogy hirdesse minden otthonban: az ÉLET ISTEN ajándéka, becsüljük meg, óvjuk és védjük!
Békés ringatózást kívánunk Isten áldásával!
Szívet melengető írások a vándornaplóból:
Szia!

A nevem Visztra Pál Zoltán, én voltam a vándorbölcső 13. lakója.

2020-ban Krisztus a Mindenség királya főünnepén születtem, vasárnap 2020. november 22.

Anyukám császármetszéssel hozott a világra, a várandósság 31. hetében. A debreceni nőgyógyászati klinikán pillantottam meg először édesanyámat, 16 óra 58 perckor. A súlyom 1490 gramm volt és összesen 29 cm hosszú voltam.

Testvéreim: Visztra Csenge 6 éves, Czifra Ramóna 16 éves, Lakatos László 18 éves, 20 hetes Angyalka, aki a mennyből vigyáz ránk.

Lakcím: 4069 Egyek, Zrínyi Miklós u. 41.

Anyukám: Czifra Gabriella (Budapest, 1983. 12. 02. foglalkozása: keltető üzemben volt alkalmazott)

Apukám: Visztra Pál Zoltán (Debrecen, 1975.02.04. foglalkozása: Magyar Állam Vasutak Váltókezelője)

Én és a vándor bölcsőm

Az egész úgy kezdődött, hogy koraszülöttként 31 hetesen váratlanul jöttem a világra és még nem volt kiságyam. Így a jó szomszédunk Tóth Gizi néni felajánlotta, hogy ringatózzak a fölszentelt vándorbölcsőben. Először sírtam egy kicsit, de amint a bölcső elkezdett ringatni azonnal megnyugodtam. Szüleim és testvéreim mindig nagy örömmel ringatnak engem, és nagyon jókat tudtam benne aludni. A bölcsőt egy hónapig használtam, igaz nem sokáig, de én ennek is nagyon örültem. A  nevemet édesapámról kaptam, valamint Szent Pál apostolról, aki Saul néven ismert, keresztényeket üldöző farizeusnak nevelt fiatal ember volt. A damaszkuszi úton látomása volt, melynek hatására kereszténnyé vált. Nevét Saulusból, Paulusra, azaz Pálra változtatta. Ettől kezdve terjesztette a kereszténységet a Római Birodalomban misszionáriusi útján.

Már nem csak a születésnapom különleges Krisztus Király vasárnapja miatt, hanem a mai nap is, mert ma van a névnapom, amikor a vándorbölcső naplóját írjuk.

2021.01.25. – Szent Pál fordulása

Köszönjük, hogy mi is részesei lehettünk ezen önzetlen és nagylelkű, igen csak megtisztelő kezdeményezésnek. Köszönjük, hogy használhattuk a bölcsőt. Kívánjuk a következő lakónak, hogy kellemesen ringatózzon benne.

„És akkor a lelkem megpillantott téged és ráébredtem, Te vagy az. Te vagy az, akit kerestem.”

Sziasztok! A nevem: Miluczky Lili

Anyukámat Fülöp Annamáriának, apukámat Miluczky Attilának hívják.

„Néha elgondolkodok az élet nagy dolgain.”

Az alvókendőmmel heverészünk 😊

Nagyon örülök, hogy végül Lili lettem, mert így az iskolában sokkal könnyebben írom majd le a nevem. 😊

Anyukám és apukám nem igazán tudott megegyezni a nevemmel kapcsolatban. Anyukám Bellának szeretett volna hívni, apukám pedig Otíliának.

Szerencsére van két nagytesóm, akik segítettetek a nevem kiválasztásában.

Őket Attilának és Ancsának hívják. Ati 9 éves, Ancsa pedig 15. Én Lili 2021.03.31-én 9:13 perckor 3440 grammal és 48 cm-rel érkeztem családomhoz.

Nem siettem, nagyon jól éreztem magam anya pocijában, de egyszer csak kettő bácsi felvágta anya hasát és kiemelt.

Megmértek, megtörölgettek, odaadtak anyukámnak, majd apukámnak. Nagyon jó érzés volt végre találkozni. Pár nap múlva hazajöhettünk a kórházból. Akkor még nem érkezett meg a bölcső, de pár nap múlva odaért.

Kipróbáltam és kinőttem!

Küldöm a következő lakónak.

Köszönöm szépen, hogy gondoltatok rám!

Üdv: Lili

Sziasztok!

A nevem Bodnár Attila Regő. A várandóság 39. hetében úgy döntöttem, hogy szeretném már látni a családom, így mondhatni villámgyorsasággal meg is születtem, 4400 grammal és 54 cm-rel. Apa egy hős volt, hiszen mindvégig anyukám mellett volt, fogta a kezét és várta a nagy találkozást velem. Hamar eltelt a 2 nap a kórházban anya karjai között. És indultunk haza, hogy megismerhessek mindenkit. Be is mutatnám őket.

Anya Bodnárné Bodnár Adrienn, Apa Bodnár Attila. Testvérem Bodnár Emili Zsófi, ő 3000 grammal és 53 cm-rel született. A nevem Apa után kaptam, így vihetem majd tovább, hiszen nálunk fontos a családi hagyomány.

Amikor haza érkeztem, a családomon kívül a kiságyam várt itthon, amit a testvéremtől örököltem meg. Nagyon várta Emili a nagy találkozást velem.

Amíg anya pocakjában voltam sokat énekelt, mondókázott nekem, már kezdettől fogva szerettük egymást.

Ahogy teltek a napok, végre megérkezett hozzánk is a bölcső, én lettem a 15. lakója. Nagyon vártuk már, hisz ez egy olyan érték, ami felbecsülhetetlen. Köszönjük szépen Tóthné Varga Gizella, hogy felhívtad az anyukámat és elmondtad neki, hogy van rá lehetőség, lehet kérni, hogy én is megtapasztalhassam, milyen jó érzés benne ringatózni és álomba szenderülni.

Álom, álom édes álom. Úgy gondolom az a fajta szeretet, amivel készült ez a kis bölcső, minden pici babát megnyugtat, hiszen nem csak az anyukám érzi, hanem én is. Köszönjük annak, aki ezt elkészítette és köszönjük Pappné Fekete Mónika, hogy részesei lehettünk. Az ébredés is csoda a bölcsőben.

És a legjobb érzés, amikor, a kislányom is szereti a kis bölcsőt. Ő még, amikor született, nem volt erre lehetőség, hogy mint gyermek érezhesse e kis csodabölcső ringását, de most ahogyan látszik is, boldog, ha Regővel lehet benne.

Köszönjük, hogy nálunk lehetett a kis bölcső, szeretettel küldjük tovább a következő kis lakónak.

Millió puszit küldünk Tóthné Varga Gizella. Hinni kell, hinni kell, csodák igen is vannak, mi hittünk benne és megszületett a kis Billingsbabánk.

Köszönöm, hogy részesei lehettünk ennek a kis naplónak és a kis bölcső csodálatos ringásának. (2021.08.14.)

Sziasztok!

Anyukámat: Tóth Juliannának, Apukámat: Nagy Józsefnek hívják, én pedig Nagy Anna Júlia lettem.

2021.08.10-én 01:15 perckor jöttem e nagyvilágra, 3840 gramm és 53 cm-re.

Harmadik gyerekként érkeztem a Nagy családba, ahol már nagy szeretettel várták az érkezésemet. Van két nővérem, Alíz 12 éves és Martina 6 éves. Szeretnek körülöttem lenni és szórakoztatni, hogy mindig mosolygós és vidám baba legyek. A bölcsőt 16. babként használtam és nagyon örülünk a lehetőségnek, hogy Balmazújvárosra is eljutott és használhattam, de már tovább is adom a következő kis lakónak. (2021.11.01.)

Nagy Izabella vagyok, a bölcső 18. kis lakója.

2022.01.14., 11:14-kor láttam meg a napvilágot Budapesten a Honvéd kórházban, 3210 gramm, 52 cm-rel.

Anyukám Tóth Kinga, apukám Nagy Zoltán, akik nagyon-nagyon várták már, hogy megérkezzek hozzájuk.

Apukám szerint áldott baba vagyok, szeretet, békesség, nyugalom árad belőlem.

Nevem a héber eredetű bibliai Izabel, Jesabel névnek a módosulása. Jelentése: van Úr.

Még anyukám hasában voltam, amikor megtudtuk, hogy használhatjuk majd a vándorbölcsőt. Már akkor is éreztem anyukámon keresztül, hogy ez egy csodálatos, kiváltságos élmény lesz. A szüleim boldog várakozással kapták meg a bölcsőt, de én egy hónapos koromig nagyon féltem benne. Azután megszerettem, nagyokat nyújtóztam és aludtam benne. A ringatásra megnyugodtam.

A bölcső gyönyörű éke volt szobámnak, igazi szimbóluma a családnak, a szeretetnek és Isten kegyelmének, gondviselésének. Hálásan köszönöm, hogy részesei lehetünk ennek a szép hagyománynak.

Egyek, 2022.03.26.

A nevem Kiss Márk, a bölcső 19. kis lakója.

  1. február 12-én úgy döntöttem, hogy feladom luxus albérletemet édesanyámnál és 2 óra 57 perckor kiköltöztem.

Nagyon jó volt nála, de mivel 3320 gramm és 53 cm-ig nőttem, szűkös volt a hely.

Édesanyám Kiss-Menyhárt Éva, édesapám Kiss Tamás. Ők ketten választották nekem a Márk nevet, melynek jelentése: a határ és a természet védője. Nevem napja összekapcsolódik a búzaszenteléssel.

Édesanyám még a kórházban volt velem, amikor megtudta, hogy mi i használhatjuk majd a vándorbölcsőt. Ez számomra külön nagy öröm volt, hiszen anyukám pocakjában is imádtam ringatózni. Már akkor sokat hallgattunk zenét, táncoltunk, vagy énekelt nekem, ringatott, simogatott. J

A bölcsőt igazán sokáig használhattuk és ez külön öröm volt számomra, hiszen eleinte félve próbáltam ki, mivel édesanyám pocakja után minden új és idegen volt elsőre. De ahogy telt-múlt az idő, egyre jobban megbarátkoztam vele, olyannyira, hogy sok-sok pihentető alvás színhelye lett. Hosszú percekig képes voltam elnézelődni benne, nem mindig igényeltem a ringatást. De nem sírtam benne, inkább sokat mosolyogtam.

Miután megbarátkoztam a bölcsővel, nem volt nap, hogy ne használtam volna.

Ez nagyon jó volt édesanyámnak is, hiszen amíg én a bölcsőben ringatóztam, addig neki volt ideje egy kicsit pihenni: olvasni, tanulni, stb.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy jó sokáig élvezhettük a bölcsőt. Az igazat megvallva, annyira hozzászoktam, annyira a szívemhez nőtt ez a csodás bútordarab, hogy amikor tovább kellett adnunk, nagyon szomorú voltam és még napokig hiányzott. L

Köszönjük szépen a csodás lehetőséget, a bölcső adta élményeket, s hogy bár egyedüli gyermek vagyok a családban, de mégis egy kicsit olyan, mintha 18 kicsi „testvérkém” lenne, az előttem lévő kis bölcsőhasználók.

Kívánok minden utánam következő apróságnak legalább olyan jó szórakozást és áldott nyugalmat, mint amit nekem adott ez a vándorbölcső!

Puszi: Márk

Egyek, 2022.06.27.

A nevem: Kopasz Gábor Bence a bölcső 20. kis lakója.

2022.02.22. 17:33 perckor jöttem e világra. 3460 gramm és 52 cm-rel.

Édesanyám és édesapám, na meg a két nagytesó örömére. Nagyon szerencsés vagyok, hogy részese lehettem a bölcsőnek.

Igaz én nem aludtam benne, de annál jobbat játszottam, míg anya főzött a tesóimnak. Ugyanis a konyha mellé helyezte el, így tudtunk anyával sokat beszélgetni.

Ő a nagyobbik testvérem, Kopasz Réka, aki most harmadikos a suliban. Mindig nagyon várom, hogy haza jöjjön, nagyon szeretek vele lenni és úgy érzem, hogy ő is velem.

Jókat szoktunk nevetgélni, sokat játszik velem. Néha anya azt is megengedi, hogy megitasson.

Ő a kisebbik testvérem, Kopasz Csenge. Vele is szoktam játszani, de ő nem mindig olyan vicces. J Szeret többet egyedül lenni, de amikor néha velem van, azt nagyon élvezem.

Azt hiszem, hogy szuper kis családom van.

Puszi, Bence

Sziasztok

A nevem Juhász Rebeka Mirella, 2022. 08. 19-én születtem Debrecenben, 2939 grammal és 51 centiméterrel. Én vagyok a bölcső 21. lakosa.

Édesanyám Bujdosó Noémi, édesapám Juhász Richárd.

Nagyon szerettem a bölcsőt, sokat ringattak benne anyáék, majd egy hónapig tudtam használni, aminek nagyon örültem. Anya tett rá nekem sok-sok játékot, a kis takarómat is bele tette nekem, így nagyon otthonossá varázsoltuk, így hamar megszoktam.

Öt hetesen került hozzám és nyolc hetesen lett elvíve egy másik kisbabához, aki remélem, annyira fogja szeretni, mint mi szerettük.

Puszi mindenkinek, én Rebeka voltam.

Kedves Mindenki!

A vándorbölcső első lakója Nagy-Pap Milán. 2021.12.21. – 12:21 – 1060 gramm, 29 cm.

„Íme a gyermekek az Úrtól való örökség, az anyaméh gyümölcse jutalom. Mint a nyilak a harcos kezében, olyanok az ifjúság fiai. Boldog ember, aki megtölti velük a tegzét.” (Zsoltárok 127:3-5)

Isten kegyelméből kisfiunk megérkezett a családunkba, a vártnál kicsit hamarabb, viszont nagy-nagy szeretetben.

Egy igazi csodababa, hatalmas szeretetgombóc, amint a születés dátuma is mutatja.

Milán békességet, boldogságot hozott családunk életébe. Első gyermekként, első unokaként érkezett meg hozzánk. Amikor mi szülők megtudtuk, abban a megtiszteltetésben lehet részünk, hogy kisfiunk is használhatja a vándorbölcsőt, leírhatatlan öröm ért minket. Ezúton is köszönjük Pappné Fekete Mónikának, amit nap mint nap tesz a bölcsőért és lakóiért.

A kórházban eltöltött hosszú napok után, újra rájöttünk, az ember életében milyen fontos helyet foglal el a keresztség és ez által a hit. Amikor kisfiunk Milán megszületett, tudtuk, hogy szeretnénk, ha római katolikus vallású lehetne. Így a keresztelő szentmisét, 2022. május 29-én tartotta Papp László plébános úr. Ezúton is köszönjük neki.

A keresztség után még hosszú hónapokig élvezhette Milán a bölcső melegét. Hatalmasakat játszott benne és mindig megnyugvással töltötte el, amikor használhatta. Az ember életében a legszebb dolog a szülővé válás, mi így lettünk egy család.

Amiért minden nap hálát adunk az Úrnak. Kívánjuk, hogy minden nő és férfi tapasztalhassa meg ezt a csodálatos, természetfeletti dolgot.

Milán keresztszüleinek pedig testvéreinket választottuk, Csengét és Lacit, akik a keresztség áldásával kísérik Milánt, reméljük még nagyon sokáig.

Ó szent József, légy házunk ura, kis családunk patrónusa! Egyetértés, hű szeretet egyesítse szíveinket. Az ég felé mutass utat, bátorítsd az ellankadtat. Küzdelmünkben légy vezérünk, erényekben példaképünk. Átadjuk a ház kulcsait, oltalmazd és védd lakóit. Zárd ki mindazt, ami káros, ami üdvünkre hátrányos. Engedd be az Isten-áldást, minden jóban gyarapodást. Ajánlj minket Jézusodnak, Szeplőtelen Szűz Anyánknak, hogy családunk kicsi háza Názáretnek legyen mása. Ámen. (Szent József ima)

Küldjük ezt a kis bölcsőt a többi lakónak tovább, nagy-nagy szeretetben és egészségben.

Kívánjuk, hogy békességet, boldogságot kapjon minden pici baba és családja.

Köszönettel: Nagy-Pap Milán, Nagy Zoltán, Pap Melinda

2022. nyár, Egyek

Sziasztok!

A vándorbölcső második kis lakója Patai Boglárka.

Bogi 2022. június 13-án született 3940 grammal és 54 cm-rel, vele lett teljes a mi kis,immáron négy fős családunk.

„Azt hiszem, valami mélyebbet, végtelenebbet, örökkévalóbbat látok, mint az óceán, egy kisbaba szemében, amikor reggel felébred és nyöszörög, vagy nevet, mert látja, hogy a nap süt a bölcsőjére.” (Vincent Van Gogh)

Az a megtiszteltetés ért minket, hogy Gabikához hasonlóan Bogi is használhatta a bölcsőt. Amiben nagyokat aludt és játszott. Néha még Gabika is belement nosztalgiázni kicsit. J

A szívem csordultig volt szeretettel, mindig mikor azt láttam, hogy a 2,5 éves kisfiam ringatja és altatja a pici húgát a bölcsőben. Szülőként a legnagyobb boldogságom, hogy láthatom, a gyermekeim mennyire szeretik egymást. Ezért és értük egész életemben hálás leszek az Úrnak.

„Nem éreztem soha ilyet addig, míg nem jöttél. Az első percben szorosan az én szívemhez nőttél. Tudtam, mikor először Te megfogtad a kezemet, hogy olyan kötél van közöttünk, amit elvágni nem lehet.”

Köszönjük, hogy ismét részesei lehettünk ennek a csodás hagyománynak.

Bogi, Gabika, Gabi és Erika

Kedves Nénik és Bácsik!
Sziasztok!
Vígh Zalán vagyok, anyukámnak (Vígh Diána) és apukámnak (Vígh Gyula) a harmadik kisfia. 2021.09.30-án születtem, 4460 grammal és 53 centivel… hát igen, elég nagyra nőttem anya pocakjában. Van két testvérem: Milán, aki hamarosan 6 éves lesz és Noel, aki 1,5 éves múlt.
15 hónap van közöttünk, ami miatt tudom, hogy sokszor nagyon nehéz anyáéknak, de igyekszem jó kisfiú lenni, hogy ne legyenek szomorúak. Azt mondják, hogy mi igazi CSODA babák vagyunk. Ugyanis anyukámnak azt mondta a doktor bácsi, hogy valószínűleg nem lehet természetes úton babája. Az egyik petevezetékét el is kellett távolítaniuk, s három testvérem angyalka, nem is tudtak megszületni sem. Anyukám nagyon szomorú volt és nagyon sokat imádkozott értünk, hiszen gyermekkora óta mi voltunk a legnagyobb vágyai.
Istennek minden lehetséges, az ő kegyelméből természetes úton fogantunk és születtünk meg probléma nélkül. Anyukámék nagyon hálásak értünk. Azt mondják, nagyon szerencsések, amiért mindhárman csodaszép és egészséges kisfiúk vagyunk.
Nagyon köszönöm, hogy gondoltak rám a nénik és használhattam én is ezt a szuper bölcsőt. Sokat mosolyogtam és játszottam benne a testvéreimmel. Noel szeretett játékokat is pakolni bele és ki is próbálta ő is persze.
Sok boldogságot a következő kis gazdiknak!
Sok puszi és ölelés: Zalán