Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

Döntés Istennel!

Ifjúsági találkozó Nagymaroson

Egyházközségünk fiataljaival ellátogattunk az október 5-én Nagymaroson szervezett Ifjúsági találkozóra.

A nap első felében ázva és fázva hallgathattuk a szíveket melengető tanúságtételeket, amit Nyuli Gábor és felesége Tobisch Bori meséltek el nekünk. A történetek legfőbb mondanivalója az volt, hogy törekedjünk megismerni Jézust, amit csak a személyes és mély lelkületű imán keresztül lehet. Ezáltal megtanulunk kérni az Ő nevében azt, amit Ő is kérne… ne csodálkozzunk azon, hogy nem kapjuk meg a toronyórát láncostól, ha éppen nem arra van szükségünk. Rá kell bízni az életünk vezetését, mert Ő tudja mi nekünk a legjobb. Ez a gondoskodó szeretet elérhető mindenki számára csak dönteni kell mellette. Így próbáljunk imádkozni Isten áldásáért és csodáiért az életünkben. Márpedig Isten ma is tesz csodákat. Ebben a témában említett meg az előadónk több tanúságtételt, miszerint: Egy szegény család gyermekei palacsintát kívántak készíteni. Alig volt hozzávaló a kamrában és amit találtak az is alig 6 főre készíthették volna el. Az elkészítés során abból a kevés alapanyagból annyi palacsinta készült, hogy jól laktak belőle és másnapra is maradt.  Vagy amikor földműves imádkozott esőért a földjére szárazság idején. Csak az ő földje felett esett az eső és az imájának hatására 1 tonnával több napraforgója termett hektáronként, mint a szomszédos földeken. Az előadás alatt szó volt arról is, hogy gyakran az ember azt hiszi el, amit lát… és a hittel kapcsolatban is beleesik ebbe a hibába. Felelőtlenül tesszük azt a kijelentést hogy: „Hiszem, ha látom!” . Pedig a hit pont ellenkezőleg működik az életünkben és ezt a híres mondást át is alakíthatjuk: Látom ha hiszem!. A megtérés személyes döntés és ezt más nem tudja helyetted megtenni.

A délutáni fakultációk közül Fábry Kornél atyát hallgattuk meg az Eukarisztikus Kongresszus történetéről illetve a személyes elbeszélését, melyben elmondta hogyan ismerte fel a papi hivatásra való megszólítottságot. Érdekes adatként említette meg, hogy a 2020-ban Budapesten megrendezendő Eukarisztkus Kongresszuson eddig regisztrált elsőáldozók száma eddig 3000-re tehető. Várják továbbra is azok jelentkezését, akik ennek a világméretű ünnepségnek a keretében szeretnék elsőáldozásukat ünnepelni. Fábry Kornél atyával találkozhatunk Misevlog YouTube csatornáján ahol érdekes videókat találhatunk, amiben a szentmise részleteit magyarázza el egyszerű keretekbe foglalva azoknak is akik nem jártasak benne.

Szeretnénk egyházközségünk fiataljaival közösségben is tovább vinni azokat a gondolatokat, amelyeket ezen a napon hallottunk.

Záborszki Enikő, Bencsik Dániel