Melegség a hidegben – meleg ételt osztott a Szent Ferenc Karitász Csoport Egyeken

Istentől gyökerezve, az Ő házában gyülekeztek 2019. január hónap 18. napján, péntek délután- 15 órakor az egyeki Szent Ferenc Karitász csoport tagjai. A Szent Fausztina lelki közösség körében, – köztük, a helyi Szent János Katolikus Iskola diákjaival- az irgalmasság rózsafüzérét imádkozták, hogy tevékenységüket az Irgalmas Jézus pecsételje meg.

Az énekes imádságot követően ismét nemes feladat várt a karitász testvérekre: Egyek katolikus intézményeiben (óvoda, iskola) előzetesen kiosztott jeggyel átvehető 135 adag meleg étellel ajándékozták meg egyházközségünk kb. 100 családját. Az átadás-átvétel helyéül a karitász ház udvara szolgált, a külső településen élők számára elszállítottuk az egyeki Étterem dolgozói által elkészített, és előre bedobozolt, becsomagolt ételt. Öröm volt látni az emberek csillogó tekintetét, mosolyát, a boldog köszönömöt hallani. Akkor lett igazán rózsás a kedvünk, amikor egy kislány hálából egy virágot nyújtott át nekünk! Köszönjük!

Az élelemhez társult a mai napon, hogy az előző hetekben meghirdetett, és még most is tartó lábbeli gyűjtés során kapott gyermek és felnőtt cipők, csizmák, papucsok, szandálok is gazdára találtak.  Így a megajándékozottak meleg étellel, meleg lábbelivel, és meleg szívvel térhettek otthonukba.

„Ébredjen minden egyházközség arra a tudatra, hogy mindegyik Krisztus családja, s legyen gondja, hogy ne legyen abban a családban senki, aki éhezik, mialatt mások lakmároznak, senki, aki mezítelen, mialatt másnak fölös ruhája vagy lábbelije van. Közelebb kell jutnunk egymáshoz. Meg kell éreznünk mások baját úgy, hogy attól mi is szenvedjünk, és mások gondját úgy, hogy azt, mint a magunkét eloszlatni törekedjünk.” (Prohászka Ottokár) 

Pappné Fekete Mónika
Szent Ferenc Karitász csoport

Fotó: PlebaniaTeam