Karitász találkozót tartottak Egyeken

A Katolikus Karitász tíz éve ismeri el a Caritas Hungarica Díjjal azoknak az önkéntesek munkáját, akik hosszú évek óta áldozatosan szolgálják rászoruló, magányos, beteg embertársainkat. Október 9-én, szombaton a 47 díjazott között volt Pappné Fekete Mónika Egyekről.

Spányi Antal püspök úr, a Katolikus Karitász elnöke és Écsy Gábor a segélyszervezet igazgatója a Magyar Szentek Templomában Budapesten adta át a díjat az egyházmegyék kitüntetettjeinek.

Az egyeki Szent Ferenc Karitász csoport tagjai azért találkoztak, hogy együtt örülhessenek a rangos elismerésnek, találkozzanak, kicserélhessék gondolataikat és megvitassák az előttük álló feladatokat.

A találkozó elején Papp László plébános köszöntötte az egybegyűlteket és kifejezte háláját mindazoknak, akik a hétköznapok egyszerűségében, csendesen állnak ott a betegek, a bajbajutottak mellett és találékonyan keresnek megoldást a szükségben lévők problémáira.

Háláját fejezte ki Mónikának, aki fogyhatatlan lelkesedéssel inspirálja a közösség tagjait és számtalan programmal, ötlettel vitték előre az egyházközség életét.

Ezt követően a csoport közelmúltban elvégzett munkájáról adott ismertetőt Mónika, számba véve a felmerülő igényeket, családokat, akiknek sikerült segíteni.

Három új taggal is bővült a közösség, ők eddig is kivették részüket a Karitász munkájából, mostantól hivatalossá is téve jelenlétüket. A közeljövőben tervezik az Idősek Otthonának lakóit meglátogatni, és az októberi hónapot közös rózsafüzér imádsággal megkoronázni. Fontosnak tartják, hogy folyamatosan feltérképezzék azokat az idős, beteg embereket, akiknek lelkipásztori segítségre is szükség van.

Torta is került az asztalra, a Karitász logójával díszítve. A szeretet-vendégség közben játékra is volt lehetőség. Kis cetliken egy-egy tag rövid, rá leginkább jellemző tulajdonsága volt írva. Mindenki húzott belőle, s igyekezett kitalálni ki is a személyiségrajz „gazdája”.

Az együtt töltött idő, a találkozás öröme, a dijazott örömében való osztozás testvéri, családias melegséggel töltötte be a hűvösre forduló őszi estét a plébánia közösségi termében.

PlebaniaTeam

Fotó: Papp László