Fiataloknak, fiatalosan a természetes családtervezésről

Május 18-án, szombat délután került megrendezésre egy előadás a Billings módszerről az egyeki Szent József Plébánia közösségi termében. Ez az esemény főként a fiatal pároknak es a családalapítás előtt álló házastársaknak szólt. Szó esett a vallás fontosságáról egy házasságban, szerelemről, szexualitásról. A Billings-módszer a fogamzásszabályozás legtermészetesebb – és az Egyház által elfogadott, támogatott – módszere. Sem az anya, sem a magzat egészségét nem károsítja.

Az előadók Lukács László és felesége Krisztina volt, akik már évek óta alkalmazzák ezt a módszert a családtervezésben, és saját tapasztalataikat is megosztottak velünk. Olyan információ birtokába kerültünk amit, mint kiderült, még az orvosok sem osztanak meg a nőkkel, ezért mindenképpen ajánlom mindenkinek, hogy nézzen utána ennek a módszernek. Az előadás előtt páran szkeptikusan álltak a dolog felé, hiszen nem tudhattuk, hogy vajon miről is fog pontosan szó esni. A végén viszont mindenki pozitív véleménnyel volt az előadásról, főleg a lányok, hiszen olyan tudáshoz juthattunk, amit valószínűleg soha sem ismerhettünk volna meg.

Az előadás végén még ajándékot is kaptunk, külön a lányok és külön a fiúk.

Ezúttal is szeretném megköszönni az előadóknak, hogy eljöttek és megosztották velünk ezeket a hasznos és értékes információkat! Bátran állíthatom, hogy mindenki számára érdekes és hasznos volt ez a délután!

Szerelmesek imája:
„Köszönöm, Uram, hogy rátaláltunk egymásra!
Köszönöm, hogy egészségesek vagyunk, és hogy tervezhetjük a jövőnket!
Köszönöm Neked, szemünket, mellyel egymásban gyönyörködhetünk!”

Arany Réka

Néhány részvevő tapasztalata:

„Nagyon örülök, hogy ott lehettem szombaton a Billings-módszerről szóló előadáson. Amikor a facebook-on megláttam Laci atya meghívását, még nem tudtam, mire hív, mi is az a Billings, de abban biztos voltam, ha Laci atya hív meg valamire, az csak jó és értékes előadás lehet. Ezt követően pedig, amikor megláttam, hogy természetes családtervezés a témája, végképp megnőtt az érdeklődésem és eldöntöttem, hogy ha egy mód van rá, ott leszek. Nem bántam meg. Nagyon hasznos és fontos információkkal gazdagodtunk a párommal. Ami talán a legfontosabb, hogy használható tudást adtak át a trénerek. Kaptunk tehát a kezünkbe egy olyan eszközt, mellyel úgy tudjuk megtervezni, hogy mikor vállalkozunk arra a nagy feladatra, hogy szülők legyünk, hogy ehhez nem kell használnunk semmilyen mű és természetellenes eszközt, hanem az Isten által belénk teremtett lehetőséggel élhetünk.” (Barnus – Debrecen)

„Én igazából tudtam, hogy nagyjából mire számítsak, hiszen a házaspároknak szervezett előadásba is volt alkalmam belenézni. Ebből kifolyólag nagyon vártam az eseményt, mert tudtam, hogy érdekes és hasznos információk fognak elhangozni. Örömmel töltött el, hogy egy teljesen más perspektívából világítottak rá a valódi lényegre, ezáltal választ kaphattunk a bennünk rejlő kérdésekre. Külön öröm volt számomra, hogy azok a párok is hálásak voltak nekem a meghívásért, akik kezdetben vonakodva álltak a dolgokhoz.
Azt hiszem, az előadás elérte célját, hiszen felnyitotta a fiatalok szemét, és remélhetőleg megalapozta a jövőbeli családtervezést.”(Farkas Réka – Egyek)

„Billings-módszerről még nem hallottam, így ez számomra is új információ volt. Magával az előadás lényegével, az abortusz elleni felszólalással egyet értek. Jó vonal. Főleg a 20-as éveik elején járó fiataloknak lehet hasznos. Köszönöm!” (Hajdú Kitti – Egyek)

Fotó: Papp Ágoston