Életre szóló Szeretet – előadás a Billings Ovulációs Módszerről

8. osztályos gyerekek rendhagyó hittan óra keretében ismerkedhettek meg a természetes családtervezés lehetőségével.

A jelenleg – sajnos- közismert fogamzásgátló szerek káros műviségének jellemző kifejezéseit nagyon jól összegyűjtötték a kis kamaszok, felismerve azok veszélyeit, egészségromboló hatásait.

Kikerekedett szemmel, és nyitott szívvel hallgatták a természetesen szép, gyengéd fegyelmet kívánó Billings Ovulációs Módszer lényegét, mibenlétét.

A termékenységünk csodája és tisztelete, az éltvédelem fontosságának témája megérintette a gyerekek lelkét, és felkeltette bennük a felelősségük tudatát. Mindezt bizonyították az érdeklődéssel és kellő komolysággal megfogalmazott kérdéseik is. Az órán részt vevő lányok feladatuknak érzik, hogy a BOM-ot ők is elsajátítsák, a fiúk pedig feladatul kapták, hogy majd a lányokkal ezt megismertessék, és mindannyian hirdessék.

A Billings Ovulációs Módszert mindenkinek ismerni kell, és egyre szélesebb körben használniuk szükséges, mert működik!

Örömmel tapasztaltam, hogy a serdülőkorú gyerekek megértették és érett gondolkodással reagáltak az életvédelem fontos kérdéseire.

Igen, egy 8. osztályos gyermek korában nem korai ez a felvilágosítás, hanem éppen időszerű a BOM alapjainak, a természetes családtervezésnek a bemutatása, mint eredeti, igazi lehetőség a tiszta, örök életre szóló szeretetre.

Az esemény a társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével címet viselő EFOP-1.3.7-17-2017-00296 pályázat támogatásával valósult meg.

Pappné Fekete Mónika
akkreditált BOM oktató

Ha további információt szeretne, vagy kérdése van a módszerrel kapcsolatban látogasson el a https://billings.hu/ oldalra.

Magasan képzett oktatóink személyes konzultációk útján segítenek a megértésben és a tanulási folyamatban.

Pappné Fekete Mónika és Tóthné Varga Gizella személyes találkozók keretében, bizalmas, szinte családias beszélgetések által is hozzájárulnak a még mélyebb megértéshez és ráhangolódáshoz.

Elérhetőségük: pappne.monika@billings.hu és varga.gizella@billings.hu