Egyházmegyei szavalóverseny

December 4-én rendezték meg Nyíregyházán a Tiszántúli Egyházmegye hittanosainak versmondó versenyét, ahol 1-4. osztályban 60 tanuló mérte össze felkészültségét és tehetségét. Szabadon választott verssel kellett készülni, melyben előírás volt a vallásos téma. 1-2. osztályban Nagy Nóra és Kecskés Nelli, a 3-4-ben Farkas Jázmin és Farkas Milán érdemelte ki a november 27-i elődöntő győzteseiként annak jogát, hogy plébániánkat a megyei versenyen képviseljék.

A 13 órakor kezdődő megnyitóra megtelt a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház a versenyzőkkel, szüleikkel, és testvéreikkel. Felemelő érzés volt köztük lenni, együtt imádkozni versmondóinkért.

A megyei hitoktatókból álló zsűri az első három helyezést jutalmazta korosztályonként. Ezüst fokozatra értékelte Kecskés Nellike versmondását.

A versenyt kiegészítő játszóházon is a közeledő ünnepre hangolódtunk. Nem kis meglepetést szerzett az eredményhirdetés után betoppanó Mikulás bácsi, aki teli zsák édességet osztott szét a verset szerető, szorgalmas hittanosok között.

Hitoktatóink nevében köszönetet mondok a szép és nemes munkát végző szülőknek, akik segítettek felkészíteni minden hittanos versbarátot az elődöntőre és a megyei megmérettetésre.

dr. Hegedüsné Jámbor Valéria
hitoktató