Egyek Plébánia Közösségi Ház felújítása I. ütem

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt
Egyházak közösségi célú programjait segítő helyiségek felújítása és kialakítása című pályázati felhívásra készített Katolikus közösségi ház első ütemű felújítása című pályázat leírása:

EGYH-KCP-13-0765

Egyek nagyközség Hajdú-Bihar megye peremén a megyeszékhelyétől legtávolabb ponton elhelyezkedő hátrányos helyzetű település. A térségben itt a legjelentősebb a munkanélküliek száma, mely eléri a 30%-ot. A lakosok száma: 5535 fő, amelyből Római katolikus: 3759 fő, Görög katolikus 111 fő és Református: 324 fő. Az alapfokú közoktatási feladatok ellátását 2012. augusztusától teljes egészében a Római Katolikus Egyház működésébe adta az önkormányzat, így csökkentve anyagi terheit. Az elmúlt években jelentősen emelkedett a katolikus vallás iránt érdeklődő, főként fiatal hívek száma. A fejlesztéssel érintett Plébánia épülete több mint 150 éves, mely hivatali funkciót ellátó szárnya két évvel ezelőtt saját erőből felújításra került. A közösségi helyként szolgáló épületszárny azonban olyan szintű leromlott állapotban van, mely felújítására, ha rövid időn belül nem kerül sor, úgy az összeomlás veszélye fenyegeti. Jelenleg a hivatal tanácsterme szolgál a közösségi élet színteréül, amely csak részben tud eleget tenni az igényeknek. Nagyon nagy szerepe van a plébánosnak a közösség építésben, aki felé a fiatal generáció nyit leginkább. Így az elmúlt évek hiánypóló szolgáltatásaként ad helyet közösségi rendezvényeknek a plébánia épülete és udvara, ahol szabadidős foglalkozások pl.: filmvetítés, ikonfestés, előadások, tanácskozások, fiatal jegyesek és házasok találkozásaira, családok közös rendezvényeire kerülhet sor. A felújítás szélesebb körű lehetőségeket tud majd kínálni a közösség építésére, összetartására, mely megvalósítása érdekében a pályázó igyekszik minden finanszírozási lehetőséget igénybe venni.

A felújítást több szakaszban tervezi megvalósítani, mely jelenlegi szakaszában az elavult, nyílászárók részbeni cseréjére kerül sor.

Megítélt Támogatási összeg: 4.000.000 Ft
A projekt várható befejezése: 2014. március 1.

Kivitelező: Pappszauna Kft., székhely: 4069 Egyek, Erzsébet u. 86.
adószám: 23689389-2-09, cégjegyzékszám: Cg.09-09-022143
képviseli: Papp Róbert ügyvezető

Projekt menedzser: Bódi György Zoltán, székhely: 5350 Tiszafüred, Fő út 33.,
adószám: 63635975-1-36
képviselő: Bódi György Zoltán

Költségvetés, pályázatírás: Bíróné Nagy Csilla munkaszervezet vezető
Hortobágyi LEADER Közhasznú Egyesület, 4071 Hortobágy, Czinege J. u. 1. szám