Betlehemi láng Egyeken

A karácsonyhoz tartozó újabb, szép hagyományok egyike, hogy a betlehemi Születés Bazilikában található örökmécsesből lángot vesznek advent kezdetekor, s lámpásba zárva hozzák repülővel Bécsbe, ahol nagyszabású ünnepség keretében adják át az egyes országok küldötteinek. A lángot településről településre viszik az emberek, hogy végül eljutva az otthonokba karácsonyig folyamatosan égjen, s elmélyítse az adventi előkészületeket.

Ebben az évben is a debreceni Kolping Család Egyesület hozza a betlehemi lángot Debrecenbe, amelyet évenként más-más intézmény, templom fogad. Ezúttal Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi püspök atya 2010. december 19-én (vasárnap) 16 órakor a Svetits Intézetben, a gimnázium karácsonyi ünnepsége keretében veszi át a betlehemi lángot a küldöttségtől, majd továbbadja a plébániák képviselőinek.

Egyekről a plébánia férfi tagjai közül hárman képviselik közösségünket és hozzák el nekünk a betlehemi lángot.

2010. december 20-án, hétfőn 16:30 órától 18:00 óráig a Római Katolikus Templom előtti térre várjuk mindazokat, akik szeretnék otthonukba vinni a Betlehemi Láng fényét. Kérjük, hogy szél-biztos mécsest, vagy viharlámpát hozzanak magukkal!

Nem csak a gyertyánkon, hanem szívünkben is lobbanjon fel a közénk jövő Krisztus fogyhatatlan fényessége!

Áldott ádventi készületet kívánunk mindenkinek!