A megkereszteltek fáját ültették el az egyeki templombúcsú alkalmából

Szent József Évében szeretettel gondolunk mindazokra, akik bátran igent mertek mondani az élet befogadására!

Ferenc pápa úgy rendelkezett, hogy Szűz Mária – a tisztaságos József jegyese- Szeplőtelen fogantatásának ünnepétől, egészen 2021. december 8-ig legyen Szent József Év, amely során minden hívő képes legyen a hitéletét Isten akaratának tökéletes teljesítésében megerősíteni napról-napra, Szent József példája nyomán.

Ehhez kapcsolódva az egyeki Szent József Plébánia képviselőtestülete a családok megerősítése, és a családok legnagyobb kincsei, a gyermekek fontosságára való tekintettel hagyományteremtő céllal faültetést szervezett az előző évben megkeresztelt gyermekek tiszteletére.

A fát a Karitász ház udvarán ültettük el Munkás Szent József ünnepén, 19 gyermek közös fájaként, emléktáblát helyezve elé, mely felhívja hívők és nemhívők figyelmét arra, hogy az élet Isten ajándéka, amelyet óvni és gondozni kell.

Minden tavaly megkeresztelt gyermeket nevelő család meghívást kapott, hogy vegyenek részt a fa “átadásán”.

Istennek hála, akik fontosnak tartották ezt, el is fogadták a meghívást.

Kis fehér kövecskékre íródtak fel a kereszteléskor kapott nevek, s ezeket a köveket a fa töve köré helyeztük.

Legyen ez a fa erős és szép, ahogy a gyermekek is növekedjenek erősségben, bölcsességben nagyra, legyenek az egyház oszlopos tagjai.

Közös fájukat óvjuk, gondozzuk, hogy néhány év múlva is büszkén nézhessünk az “új élet” fájára.

Közösségünk a délután folyamán kerékpáros túrán vett részt, Egyek-Félhalomra látogattunk el.

Itt megismerkedtünk az 1879-ben állított útmenti kereszt történetével, közösen elimádkoztuk a lorettói litániát, majd közös szeretetvendégséggel tettük családiasabbá együttlétünket.

Aranyné Szalai Tünde

Fotó: PlebaniaTeam