365 nap Szent Józseffel 54 Egyeki családnál

Az egyeki Szent József Plébánia jubileumi évének utolsó hetében is folytatódott Szent József kegyelmeket közvetítő látogatása azoknál a családoknál, akik megnyitották otthonukat és szívüket. Bár az év 52 hétből áll, mégis megesett a csoda, hogy szentünk a tervezett 52 családon túl, még két családot ráadásként megajándékozott a látogatásával. Ezzel is megerősítve azt a tényt, hogy a szeretetet, ha osztjuk, nem kevesebb lesz, de gyarapszik.

Záborszki Enikő óvó nénihez meglepetésként toppant be Szent József.

Enikő, a három kérdés tükrében, az alábbiakat osztotta meg velünk kedves szentünk vonatkozásában:

„Egyértelmű volt az igenem a Szent József szobor befogadására! Hozzám elég kalandos úton került a szent, mivel az én nevem nem szerepelt a befogadó családok listáján. Amikor telefon érkezett a felkéréssel rögtön igent mondtam, mivel ezzel ki tudtam segíteni egy nagyon jó ismerősömet.  Amint megadtam a beleegyező válaszomat pár órán belül már a szobámban csodálhattam meg a szobrot, illetve az atya segítségével megismerhettem a mindennap elmondandó imákat. Igaz csak pár napig volt nálam, mégis egy olyan rendszert vitt az imaéletembe, ami eddig nem volt meg. Itt át is térnék a második kérdés megválaszolásához. Ez a rendszer volt a gyümölcse, amit megtapasztaltam. Felkészített egy előttem álló lelki gyakorlatra és utána maradandó imatapasztalatokat adva, rendszerezte a napi imám ritmusát. Útravalóként pedig kívánom, hogy minden befogadó család fedezze fel azokat a kegyelmeket, melyeket az imájuk által kaphatnak Szent József közbenjárása!”

Kovácsné Mónika, aki megosztotta a kapott ajándék időt munkatársával és munkahelye közösségével, a következő adományokat tudhatja magáénak:

„Nagy megtiszteltetés és őszinte öröm volt számunkra, hogy pár napra befogadhattuk, otthonunkban tudhattuk – ill. egy napra kis csoportunkban, a Méhecske csoportban is vendégül láthattuk – Szent Józsefet, s az ő fiát, Jézust. Itt tartózkodása idején megnyugvást, reményt, hitet hozott családunkba, s kis közösségünkbe egyaránt. Jelenlétével, s a közös imák által erőt, és lelki támaszt nyújtott nekünk életünk ezen nem mindennapi, nehézségekkel és megpróbáltatásokkal teli szakaszában, s hitet, hogy azokkal merjünk bátran szembenézni. Kívánom, hogy Szent József közbenjárásával még több egyeki család és közösség megtapasztalhassa Isten áldásos jelenlétét és végtelen jóságát az elkövetkezendő időben is.”

Seres Anita, aki már korábban munkahelyén is jóságos patrónusa volt szentünknek, most az otthonában tapasztalhatta meg áldásos jelenlétét.

„Természetesen igen volt a válaszom a befogadásra. Úgy alakult, hogy adventi időszakban lehettek nálunk Szent József és a kis Jézus. Rohanó világunkban olyan jó volt megpihenni a jelenlétükben. Különleges volt számomra az is, hogy Robi készítette el a méltó helyét, gondosan, odafigyelve, még az ő kis szobrát is odahelyezte, az Irgalmas Jézus szobrát. Összeültünk mindannyian, mindenki elmondta a szándékát. Sajnos a második nap édesanyám nagyon beteg lett, nem tudott lábra állni, kértük a Szent családot segítsen nekünk, adjon erőt, kitartást, mindannyiunk számára! Annak ellenére, hogy édesanyám nagyon beteg volt, ő volt az, aki legelőször mondta, hogy elesettekéért, és az árva gyerekekért mondjunk el minden nap egy imát! Így is tettünk! Köszönöm neki! Imáink meghallgatásra kerültek, fáradt lelkünkben éreztük újra az erőt, ezáltal testünk is újra erőre kapott, édesanyám is meggyógyult! Hálát és örömöt éreztünk! Köszönöm szépen! Útravalóul, pedig azt szeretném mondani, higgyünk és merjünk kérni, Isten meghallgat minket! Istennek legyen hála!”

Dr. Miluczky Attila, településünk polgármestere és kedves családja szűkszavú, ám annál határozottabb és egyértelmű válaszokat adott:

„Igen egyértelmű volt igenünk a befogadásra! A karácsonyi készülődést meghittebbé tette jelenléte. Kívánjuk, üzenjük mindenkinek, hogy forgassák az imanaplót gyakran s alkalmazzák a benne foglalt imádságokat”.

Bódi István és családja otthona volt az 52. héten, hol lakást vett magának szentünk. István, a házigazda, katolikus iskolánk helyettes igazgatója osztotta meg velünk gondolataikat.

„Hitünket bátran vállalva és megerősítve, egyértelmű volt a szentcsalád fejének befogadása. Itt tartózkodásának ideje alatt a csend, a türelem, a megértés és a szeretet uralkodott! Az évet bezárva kívánom tiszta szívből mindenki számára, hogy imái hallgattassanak meg!”

Ámen.

Farkas Éva

Fotó: PlebaniaTeam