2. Jótékonysági karitász bál Egyeken

Örömteli érzés volt látni a 170 fős báli egységet 2019. október 5-én szombaton este. Ez alkalommal is mindannyian egy célért gyűltünk össze, amellett, hogy egy nagyon jó estét töltöttünk el, egy nagyon jó közösségben- a kitűzött nemes cél a következő volt: a krízishelyzetbe kerülő családoknak megfelelőbb segítséget tudjunk nyújtani az elkövetkező év során. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy meghívásunkat elfogadva a Debrecen –Nyíregyházi Egyházmegye gazdasági igazgatója Béres Nándor és kedves felesége Béres Diána is velünk együtt báloztak. Örülünk, hogy Miluczky Attila polgármester úr és családja is igent mondott a meghívásunkra. Attila maximális támogatással segíti mindenkor a karitász munkánkat. Köszönet érte!

A bevezetőben a karitász tevékenységének, és azon belül is támogatási lehetőségeinek a rövid ismertetésére került sor, hogy ezzel is felhívjuk a jelenlévők figyelmét a környezetünkben élő embertársaink felé szeretettel való odafigyelésére. Az elmúlt év karitász báljának bevételének hovafordításáról a tájékoztatást ezúttal megtettük, a támogatási formák bemutatásával, természetesen részleteiben nem elemezve azt, ahogyan Laci atya is mondta a megnyitó beszédében, hogy  „Te pedig amikor adományt adsz, ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb, hogy adakozásod titokban történjék.” Szórakoztató műsorunkat a Csokonai színház énekesnője, és egyben az Alapfokú Művészeti Iskolánk ének tanárnője Kuczmog Klaudia- operett dalcsokra nyitotta meg. Zongorázott Barkóczi Zoltán a Művészeti Iskolánk igazgatója. A vacsora kellemes hangulatát Keskeny Richárd zongorajátéka adta. Vacsorát követően a karitász házba érkező régi ruhák divatbemutatóját tartottuk, amiket már nem viselünk manapság, de mindenki örömére elénk vetítette a ’70-’80- as évek viseletét. Ebből kerekedett ki az egyházi képviselő társak mulatságos előadása „A rátóti asszonyok esete” címmel. Az eljátszott történet csattanója ráébresztett minket, embereket, arra, hogy ne akarjunk Isten alkotásán mi változtatni. A nagy örömre a helyi amatőr néptáncegyüttesünk táncra is perdült! A közkedvelt- Horizont Zenekar fergeteges zenéje kíséretében minden bálozó éjjelig ropta a táncot!

Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában részt vett a bál megszervezésében, lebonyolításában! Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik támogatásukat, felajánlásaikat, adományaikat nyújtották, nyújtják!

Szent Ferenc Karitász csoport